Foglalkoztatás

Közfoglalkoztatás, foglalkoztatás - munkalehetőségek

Foglalkoztatás

2003-ban az országban elsőként hoztunk létre Bátonyterenyén a FREESOFT RT-vel közösen egy számítógépes távmunkahelyet. 15 alacsony iskolai végzettséggel rendelkező ember kapott képzést, majd foglalkoztatták számítógépes adatrögzítőként. A legkorszerűbb technikával a NYUFI és a TB anyagait digitalizálták, valamint az önkormányzat több folyóméter terjedelmű iratait. Sajnos megrendelés hiányában 2009-ben a cég megszüntette a veszteséges foglalkoztatást.

2003-2006 között a Megyei Munkaügyi Központ támogatásával 6 fő érettségizett roma származású fiatalt alkalmaztunk roma foglalkoztatás-szervezőként. A szakirányú képzés befejezése után az volt a feladatuk, hogy minél több embert vonjanak be a kistérségből képzésbe, ill. legális foglalkoztatásba. Az önkormányzati közfoglalkoztatási programok után mi helyeztük el a legtöbb munkanélkülit, vagy vontuk be a regisztrációba.

A telep-felszámolási munka folytatásaként létrehoztuk az Összefogás a Szegénység Ellen Szociális Szövetkezetet, és 10 főt foglalkoztatunk közhasznú munkavégzés keretében.

2012.07.01. és 2012.11.30. között a Regionális Civil Központ Alapítvánnyal kötött megállapodás szerint 3 fő betanított épületfalazó képzést végzett fiatal számára biztosítjuk a munkatapasztalat megszerzését: a jelzett időszakban a Tanoda épületének felújítását, az udvari színpad betonozását, és kőműves javítási munkákat végeznek el a Közösségi Házon és környékén.

2012-ben sikerült együttműködési megállapodást kötni az Eger Erdő ZRt-vel, így lehetőségünk nyílt arra, hogy erdőtisztítási munkát kapjunk. 5 fő közmunkást foglalkoztatunk fakitermelőként, 5 főt pedig a biobrikettálásnál hulladékfeldolgozó munkakörben. A kitermelt fát értékesítjük, ebből próbáljuk a foglalkoztatás 30%-os önerejét előteremteni, és bízunk abban, hogy az együttműködés az erdészettel folyamatos és hosszú távú lesz.

Támogasd munkánkat!

Ha úgy érzed, meggyőzött minket a munkánk, és méltónak találsz minket a támogatásra, lépj velünk kapcsolatba!
Kattintás után kiderül, hogyan támogathatsz minket.»