Adósságkezelés

Adósságkezelés, öngondoskodás

Az Autonómia Alapítvány, a Soros Economic Develpment Fund és a Levi Staruss Alapítvány támogatásával pénzügyi öngondoskodást elterjesztő programot valósítottunk meg Bátonyterenyén.

A program célja az alacsony jövedelemű háztartások körében népszerűsíteni a rendszeres megtakarítást, a pénzügyi tervezést. Az alapítvány azt vállalta, hogy a rendszeresen takarékoskodó családok számára (mely havi szintű takarékbetétkönyvben elhelyezett 3.000,- és 5.500,-Ft-közötti megtakarítást jelentett) a 7 hónapos futamidő végére a rendszeresen megtakarítók befizetéseit megduplázza, és a családok által kiválasztott fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódóan kandallót, és csöveket biztosít a SVT WAMSLER SE Háztartástechnikai Rt. támogatásával.

A célcsoport tagjainak vállaniuk kellett, hogy a futamidő alatt 6 alkalommal megrendezésre kerülő pénzügyi tanácsadáson részt vesznek családonként minimum négy alkalommal. Bátonyterenyén a program 2011. augusztusában kezdődött és 2012. február 15-én fejeződött be. Nyolc család jut hozzá új fűtési eszközhöz, mely az elkövetkezendő fűtési szezonban fog igazi segítséget jelenteni a számukra. A szövetség biztosította a projekt tárgyi feltételeit, és a helyi humánerőforrást a program lebonyolításhoz, amiért semmilyen külön juttatásban nem részesült. Ezt a feladatot önkéntes munka keretében látta el a kijelölt kolléga.

A kandallók átvételére 2012.04.02-án került sor.

Támogasd munkánkat!

Ha úgy érzed, meggyőzött minket a munkánk, és méltónak találsz minket a támogatásra, lépj velünk kapcsolatba!
Kattintás után kiderül, hogyan támogathatsz minket.»