Telepprogramok

A méltó lakhatáshoz méltó életkörülmények szükségesek

Telepfelszámolási programok

ROM-TP-09-A-0007. sz. „BÁTONYTERENYEI TELEP –PROGRAM”

Projekt megvalósításának kezdete és vége: 2010. március 01. – 2011. július 31.

Támogatás összege: 99.999.900,-Ft

Összefoglaló a projektről:

Bátonyterenye város 2 különálló külterületi szegregátumának felszámolása (Gyula-akna, Alsó-katalin), az ott élő 15 család integrált lakókörnyezetbe költöztetése.

15 ingatlant vásároltunk meg és újítottunk fel, rendeztük be a családok számára úgy, hogy az ingatlanok a szervezetünk tulajdonában vannak, és 5 éves elidegenítési tilalom lett bejegyezve a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium javára.

A programban 11 fő számára biztosítottunk felkészítést, és tudta letenni a hiányzó alapfokú képesítést, 5 fő hulladékgazdálkodó, 7 fő erdőművelő-fakitermelő, 3 fő szociális gondozó-és ápoló, 2 fő bolti eladó, és 3 fő targoncakezelő képesítést szerzett meg, 11 fő jogosítványt kapott.

A telepen élők egészségügyi szűrése a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének segítségével valósult meg, ill. beszereztük a szükséges gyógyászati segédeszközöket is.

A hiányzó iratokat és papírokat pótoltuk valamennyi felnőtt és gyermek számára, és az ingatlanokban a hátralékok felhalmozódásának elkerülése céljából kártyás villanyórákat szereltettünk föl.

A programban dolgozó szakemberek 2010. decemberétől önkéntes munkában végezték ill. végzik a mai napig a családokkal történő foglalkozást ill. utógondozást.

Egy másik program keretében foglalkoztatásuk, őstermelővé válásuk megkezdődött, a haszonállatok egy részének kihelyezése megtörtént.

Támogasd munkánkat!

Ha úgy érzed, meggyőzött minket a munkánk, és méltónak találsz minket a támogatásra, lépj velünk kapcsolatba!
Kattintás után kiderül, hogyan támogathatsz minket.»